Ponudba

S kvalitetno izvedeno masažo dosežemo, da se po njej še dolgo počutimo sproščeni, polni energije, brez bolečin in zategnjenih mišic, pa naj bo to v vratu, hrbtu, križu, nogah ali po celem telesu. Ampak ena masaža verjetno za to ne bo dovolj. Redna masaža, ki je priporočljiva vsaj enkrat mesečno, pa vam to že zagotavlja.

 

PROTIBOLEČINSKA TERAPIJA Z MAGNEZIJEVIM OLJEM IN VENTUZAMI

Magnezijeva masaža je klasična sprostilna masaža, z vtiranjem naravnega magnezijevega olja, kar imenujemo čezkožno vnašanje magnezija v telo.

Terapevtska vrednost magnezija za čezkožno rabo daleč presega potenciale prehranskega oz. oralnega magnezija. Čezkožna terapija učinkovito prežame tkiva in zagotavlja velike količine magnezija tam, kjer je najbolj potreben. Aplikacijo magnezijevega klorida skozi kožo uporabniki dobro prenašajo, absorbira se zelo učinkovito.

 

IASTM V KOMBINACIJI Z ROČNO MASAŽO

Je preprosta, neinvazivna oblika manualne terapije, s katero manipuliramo ali mobiliziramo strukture mehkega tkiva s anatomsko izdelanimi instrumenti arco.

Indikacije: sindrom karpalnega kanala, bolečine v vratu in hrbtu, pooperativne brazgotine, teniški komolec, nekronični bursitis, išias, težave s Ahilovo tetivo,…

 

TUINA KITAJSKA TERAPIJA

Tuina je veščina zdravljenja, ki izhaja iz Kitajske in je zelo pomemben člen tradicionalne kitajske medicine. Koncept o telesu kot o energetskem organizmu se je skozi stoletja izkušenj in proučevanja razvil v sistem medicinske teorije. Tuina je edinstveni splet klasične vzhodnjaške medicinske teorije, katere zgodovina sega 4000 let nazaj, in bogate, še žive tradicije ljudskega zdravilstva.

Pri svojem delu tuina terapevt uporablja predvsem roke in pri tem ima na voljo pester izbor različnih manipulacij in prijemov za odpravljanje bolezenskih stanj. Zraven uporablja tudi naravne elemente, npr. moksibustije in ventuze, za segrevanje in hlajenje telesa.

Pri vsakem tretmaju spada zraven tudi refleksoterapija stopal.

 

REFLEKSOTERAPIJA

Refleksna masaža stopal je oblika masaže, kjer s pritiskanjem in masiranjem refleksnih področij na stopalih vplivamo na sproščanje in ravnovesje celotnega telesa.

Je naravna tehnika zdravljenja, ki vzpodbuja krvni obtok in endokrini sistem ter aktivira ali umiri organske funkcije. Učinkovita je predvsem pri težavah stopal in nog, pri prebavnih in menstrualnih motnjah, pri stresu, glavobolih in pri sproščanju celotnega telesa, kar je pri današnjem načinu življenja še posebej pomembno.

 

 

CUPPING TERAPIJA

Ročna masaža z miofascialnimi tehnikami, nato se postavi ventuze na primerna mesta za cca 10-20 min, med tem časom se stimulirajo točke na podplatih. Terapija z izjemnimi psiho-fizičnimi rezultati.

UČINKI: stimuliranje cirkulacije krvi in pretoka limfe, izboljšuje presnovo, povečuje mišični tonus, rahlja vozličke, lajša bronhitis in astmo, sprošča telo, pomaga pri migrenah in glavobolih, pospešuje izločanja znoja in loja, vzpodbujanje nastajanja kolagena,..

    

 

ŠPORTNA MASAŽA

Močnejša masažna tehnika, namenjena sproščanju po telesnem naporu in krepitvi pretoka skozi poškodovane dele mišic, s čimer znatno povečamo hitrost obnove in zdravljenja. Spodbuja izločanje nakopičenih presnovnih produktov, nastalih med telesnim naporom (mlečna kislina, urea), ublaži bolečino in izteguje mehka tkiva. Poboljša se elastičnost in občutljivost tkiva. Namenjena je športnikom, rekreativcem in vsem, ki so izpostavljeni možnostim poškodb zaradi nepravilnih gibov, dela ipd.

 

 

ROČNA LIMFNA DRENAŽA

Limfna dranaža je manualna metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema.

Ročna limfna drenaža je rahla, črpanju podobna masaža. Njen namen je, da s spodbujanjem limfnega sistema pospeši odstranjevanje odpadnih snovi iz telesa, kar je še posebej pomembno pri hujšanju in odpravi celulita. Ta tehnika tudi pozitivno deluje pri oteklinah in poškodbah. Vse gibe izvajamo zalo nežno po telesu navzgor proti najbližjim bezgavkam.

Indikacije: aknasti in problematični koži, pri alergijah in kožnih ekcemih, pri zatekanju nog in zastajanje vode v telesu, nosečniške strije, pri odpravi stresa, ohranjanju tonusa, pri motnjah prebavnega trakta, pri splošni regeneraciji organizma, ipd.

Kontraindikacije: akutnih in kroničnih vnetjih, trombozi, dekompenzacija srca, nezdravljeni maligni tumorji z možnostjo metastaz, bronhialna astma, tuberkoloza, pri nizkem krvnem pritisku.

 

BOWNOVA TERAPIJA

Je zelo nežna, neinvazivna, holistična in zelo učinkovita zdravilna tehnika, ki sodi v energetsko-vibracijske metode, ker pomaga vzpostaviti ravnovesje v fizičnem in energetskem sistemu. Predstavlja terapevtsko strukturno-vibracijsko tehniko, pri kateri vnašamo dražljaje v nevromišični sistem s pomočjo preciznih in nežnih gibov. Gre za gibe čez mišična vlakna in fascije.

Indikacije: bolečine v mišicah, okrevanje po poškodbah in operacijah, težave z vratom, išias, glavobol, utrujenost, neplodnost, hormonska neravnovesja, PMS, vnetje mehurja, sindrom karpalnega živca, limfni zastoj, gripa, zarznjena rama, teniški komolec, želodčne in ledvične težave, čustven stres,…

 

TERAPIJA S KINEZIOLOŠKIMI TRAKOVI

Je metoda aplikacije posebnih trakov na ”oboleli” del telesa. Metodo pogosto uporabljamo pri bolečinah v mišicah in sklepih, ki so bodisi akutne ali kronične narave. Kineziotaping je zelo učinkovit tudi pri edemih sklepov.

Pomaga pri: izboljšanju funkcij mišic, izboljšanju cirkulacij telesnih tekočin, zmanjšanju bolečin, podpiranju funkcij sklepov.

 

STOL MASAŽA

Živimo v družbi, v kateri primanjkuje dotika, zato je potreba po strokovnem, a vendar osebnem dotiku nujna. Danes se ročna masaža na stolu uporablja na številnih javnih mestih (pisarnah, nakupovalnih centrih, parkih, sejmih, hotelih, letališčih, fitnes centrih, domovih za ostarele, bolnicah, frizerskih in lepotilnih salonih, festivalih,…

PREDNOSTI: masiranec sedi oblečen na stolu, brez uporabe masažnih olj, cenovno ugodna storitev, za izvajanje ne potrebujemo veliko prostora, zasebnost ni potrebna, varna oblika masaže, saj področja telesa, ki so tipično masirana pri tej obliki masaže, nimajo večjih krvnih žil.